Domů / GDPR
Kategorie
Výrobci
Naše prodejna

Pastelka - psací a výtvarné potřeby
Ječná 524/41, 120 00 Praha 2
Prodejní doba:
Po-Pá: 8 - 19
So: 9 - 14
 
 
Těšíme se na Vás.

GDPR

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

www.pastelka.eu

Jako oko v hlavě. Přesně tak chráníme vaše osobní a jiné údaje, které nám poskytujete. A jak to děláme? Technicky! K práci s vašimi osobními údaji používáme zaheslovaný počítač, emailovou schránku i vstup ke správě e-shopu. Před nechtěnými virtuálními hosty nás chrání antivirové programy. Pokud potřebujeme něco tisknout (což z lásky k naší přírodě děláme co nejméně), pak všechny dokumenty s osobními údaji uchováváme v uzamčené skříňce.

A abyste věděli do detailu, co přesně se s vašimi daty děje a kdo k nim má přístup, prostudujte si prosím důkladně následující řádky. Při zpracování  vašich dat postupujeme v každém okamžiku v souladu se všemi nařízeními a předpisy, zejména tzv. GDPR (obecným nařízením EU č. 2016/679, o ochraně osobních údajů). Žádné třetí osobě, kromě níže uvedených, vaše data neposkytujeme.

Pokud najdete možnost, jak s vašimi údaji pracovat ještě bezpečněji, můžeme tyto podmínky změnit. Novou verzi podmínek ochrany osobních údajů zveřejníme na našich internetových stránkách. O změnách budete zároveň na webové stránce informováni v aktualitách či informativní liště.  

 

  • Nákup zboží

Údaje, které potřebujeme úplně vždy, jsou Jméno, Příjmení, Telefon, Adresa a Email. Jednoduše řečeno, musíme vědět, komu a kam máme všechno to krásné zboží poslat. Tyto údaje potřebujeme také ze zákona (podle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR), protože na základě nich vystavujeme faktury či jiné účetní doklady. Pokud nám tyto údaje poskytnout nechcete, pak nemůžeme uzavřít obchodní smlouvu a nemůžete si u nás zboží nakoupit. Vaše údaje uchováváme po dobu nezbytnou k výkonu práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu a uplatňování nároků z těchto smluvních vztahů (po dobu 15 let od ukončení smluvního vztahu).

Třetí osoba, která se k vašim údajům dostává, je přepravní společnost, díky které vám balíček doručujeme. Dopravce si v průběhu objednávky můžete sami zvolit. Se všemi dopravci máme uzavřeny příslušné smlouvy, takže se nemusíte bát, že by se vaše údaje někam poztrácely.

Odesláním objednávky z internetového objednávkového formuláře potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte.

Vašet osobní údaje nepředáváme do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizace.  

 

  • Newsletter a obchodní sdělení

Pokud se chcete dozvědět, co je v oblasti, ve které se pohybujeme nového, kdy máme zajímavé slevy nebo čekáte na nový článek, můžete se přihlásit k odběru novinek formou newsletteru. Přihlášení k newsletteru je zcela dobrovolné a potřebujeme k němu jen váš email. Odebírání newsletteru můžete kdykoliv zrušit, tuto možnost najdete vždy v každém zaslaném newsletteru.

Vaše údaje, které jste nám pro rozesílku newsletter poskytli dobrovolně a za účelem marketingu, budeme uchovávat max. po dobu 10 let. Pokud tedy svůj souhlas neodvoláte dříve.

Rozesílání newsletteru a obchodních sdělení se zároveň řídí podle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR ve spojení s § 7 odst. 2 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti v případě, že nedošlo k objednávce zboží nebo služby.

.

  • Registrace zákazníka a zákaznický účet

Na našem e-shopu máte možnost využít registrace, díky které můžete sledovat historii svých objednávek a využívat mnoha dalších funkcí. I zde využíváme externí platformu, v tomto případě jde o pronájem platformy firmou Oxyshop. I ta zde tedy figuruje jako třetí osoba, ke které se dostávají vaše data. Registrovat se a používat zákaznický účet je dobrovolné. Pokud nechcete, aby byly informace o vašem nákupu evidovány, máte možnost nakupovat u nás bez registrace. Zároveň můžete svůj zákaznický účet kdykoliv zrušit a v případě zájmu máte právo nechat všechny údaje (kromě těch, které musíme uchovávat ze zákona) vymazat.

Použití souborů cookie a analýza webových stránek

Za účelem zlepšení fungování svých webových stránek, vyhodnocení jejich návštěvnosti a za účelem optimalizace marketingových aktivit používá společnost 55.CZ s.r.o. na svých webových stránkách cookie soubory. Cookie soubory jsou malé textové soubory, které jsou ukládány prostřednictvím prohlížeče lokálně v počítači, pomocí něhož je webová stránka zobrazena.

Cookie soubory neslouží a ani neumožňují osobní identifikaci uživatelů webové stránky. 

V případě, že návštěvník webové stránky nesouhlasí se  shromažďováním cookie souborů, může zabránit jejich shromažďování změnou nastavení svého prohlížeče

 

  • Za podmínek stanovených v GDPR dále máte:

 

• právo na přístup ke svým osobním údajům dle čl. 15 GDPR,

• právo opravu osobních údajů dle čl. 16 GDPR, popřípadě omezení zpracování dle čl. 18 GDPR.

• právo na výmaz osobních údajů dle čl. 17 GDPR.

• právo vznést námitku proti zpracování dle čl. 21 GDPR a

• právo na přenositelnost údajů dle čl. 20 GDPR.

• právo odvolat souhlas se zpracováním písemně nebo elektronicky na adresu nebo email správce uvedený v čl. III těchto podmínek.

 

Potřebujete ohledně zpracování vašich dat poradit? Něco není v pořádku? Kontaktujte nás a společně váš problém či dotaz vyřešíme. Využít k tomu můžete náš email pastelka@55.cz.  Dále máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů v případě, že se domníváte, že bylo porušeno vaše právo na ochranu osobních údajů.

Tento dokument vchází v platnost dne 25.5.2018